Aquest any la Pasqua cau ben tard i ja tenim tots els arbres ben florits i els jardins plens de flors! És l’època perfecte perquè els vostres nanos aprenguin de la natura i el concepte de vida.

El que us explicarem aquí pot ser un projecte tant per a grans com a petits, generalment dividit en diversos dies i potser molt complex o simple, depenent dels passos que decidiu fer i el temps que dediqueu a cada secció. Nosaltres ho vam fer tot en un dia, però haig de confessar que les llavors les vam plantar les mares, les filles estaven cansades. Les fotografies no les trobareu en ordre com en altres blogposts, però crec que entendreu els passos de totes maneres.

Allò que trobo interessant d’aquest projecte, no és tot el procés, que també és divertit, sinó la cura que han de tenir els nens perquè les llenties creixin. Les plantes s’han de regar cada dia, el cotó fluix ha de ser sempre humit però no surar en l’aigua.

 

Dia 1 – Decorem la capsa d’ous

Agafa una ouera i pinta-la i decora-la com vulguis. Pinta-la, enganxa-li coses, talla els costats en forma d’herba… Recorda que hi han de cabre els ous, així que no posis massa decoració a dins dels forats. Pots afegir-hi ous de xocolata en algun forat com a part de la xocolata de Pasqua.

 

Dia 2 – Tenyim els ous

Durant la setmana guarda les closques d’ou que t’hagis menjat. Intenta trencar l’ou per tan sols la punta de dalt, així pots fer servir-lo millor com a recipient. Si no has menjat ous durant la setmana, és hora de fer una truita avui 🙂

Els ous es poden tenyir amb productes naturals, sobretot si els voleu menjar. Però com que són per a fer bonic, podeu fer servir els productes químics. Al DM venen productes per tenyir els vostres ous a molt bon preu. Jo he fet servir uns que són uns sobres amb unes pastilles i costen 0,85€. Van bé i són molt ràpids.

Per tenyir els ous, s’ha de mesclar el color amb aigua tèbia i dues cullerades de vinagre. Els colors es poden guardar a dins de pots de vidre per una altra ocasió en la mateixa setmana. Jo faig servir la safata del forn amb barres per eixugar els ous tenyits. Tarden uns 30-45 minuts en eixugar.

Moltes vegades venen 5 colors: blau, verd, vermell, groc, taronja. Podeu mesclar alguns colors per aconseguir d’altres, com ara el turquesa, lila o rebaixar el vermell amb aigua per a tenir rosa. Quan estiguin secs, poseu-los a dins de l’ouera i seguiu el pas 3.

 

Dia 3 – Plantem les llavors

  1. Posa una mica de coto fluix a dins de l’ou
  2. Posa unes llavors a dins. Poden ser llenties, cigrons, faves, mongetes. Qualsevol d’aquests llegums de cuina serveix. Les llenties són les més ràpides.
  3. Afeigeix coto fluix a sobre de les llenties
  4. Regar els ous cada dia. Sortiran les plantetes en aproximadament una setmana.

Recordeu que tenim una secció de recursos en català per als vostres fills. Des de plàstica a llistes de música, dibuixos animats i receptes de cuina.

Share This