El pròxim dia 24 de febrer del 2019 els catalanets celebrarem el Carnestoltes i menjarem coca de llardons, cremarem el rei i ens disfressarem i ballarem al so del grup Xiula! Però abans de tot, anem a aprendre una mica d’història i a compartir un parell de receptes amb vosaltres.

El Carnaval, Carnestoltes o com diuen a alemanya, Fasching té varis dies de celebració. Un dels més importants és dijous gras, que a molts altres països, se celebra dimarts, però tant a Catalunya com a Alemanya se celebra dijous. Dijous Gras és el dia de la coca de llardons, les truites i la botifarra d’ou. Entre totes les dates del cicle de carnaval és precisament avui, quan la festa arrenca, que la gastronomia pren més importància. Comença una setmana de gresca i disbauxa centrada en el menjar i en tot allò que l’envolta. Però per què es dóna tanta importància al menjar per carnaval? I per què totes les menges tradicionals de la jornada són a base de carn de porc i d’ous? Mireu aquest vídeo del Club Super 3, que ens ho explica tot d’allò més bé!

Per aquells que vivim a Berlín, ens resulta molt difícil trobar els menjars que tenim a Catalunya per aquestes festes, però hem trobat una solució per a fer una coca de llardons en només 10 minuts per llepar-se els dits! Aquí trobareu la recepta de la coca de llardons.

La botifarra d’ou, desafortunadament, s’haurà de substituir per qualsevol de les “Wurst” alemanyes i es pot acompanyar d’una truita. Què us sembla una Weißwurst?

Programa de diumenge 24 de febrer

14:30h – Fem el Rei (li fem el cap, el cos, el pintem) i el cremem!

16:00 – Berenar

16:30 – Concert de Xiula

 

Recordeu hora, data i lloc:

24 de febrer de les 14:30h a les 18h

Kino Zukunft am Ostkreuz, Lasker Str. 5, 10245 Berlin

Entrada: 10€ per nen i 15€ per dos nens o més.

 

Si us plau, porteu coques, botifarres, truites, pa amb tomàquet, i una mica de fruita que sinó morirem d’un empatx de colesterol! 🙂 Ah, i veniu disfressats! Encara que sigui les galtones pintades o una màscara!

Share This