Les nenes i nens de la Catescola haurien d’haver rebut una carta a casa de la Queta, la nova mascota. Pels que no l’heu rebut o pels que just heu apuntat als vostres fills a la Catescola, aquí la teniu. Llegiu-la a casa abans del primer dia, 1 de Setembre.

 

Hola catalanetes i catalanets,

Vosaltres no em coneixeu. Jo sí, i us he triat! A partir de l’1 de setembre, quan comenci la Catescola, seré la vostra mascota. Em dic Queta, sóc de color blau i tinc rínxols de tots colors. Però el meu aspecte físic, de fet, no és gens important. Només us ho he dit perquè em pogueu reconèixer quan arribi el primer dia. El més important és perquè he vingut a la Catescola, perquè us he escollit. Us explico la meva història.Vaig néixer a Catalunya, com els vostres pares o mares. La meva mare es diu Queta, és petiteta com jo i té una boca molt grossa. Segurament per això la van fitxar per fer un anunci. Els vostres pares segur que la coneixen. A l’anunci, la meva mare deia: “Parlo sense vergonya, parlo en català. I si m’equivoco, torno a començar!”.
La meva mare va ajudar moltes persones, que arribaven a Catalunya sense parlar en català, a
aprendre’l. La seva feina em va agradar molt i vaig pensar que jo volia fer alguna cosa semblant. Jo també volia passar-m’ho bé parlant català! I vaig començar a voltar pel món buscant catalanetes I catalanets que també parlèssin català. I així és com us he trobat.
He anat per tot arreu i, us diré la veritat, de totes les catalanetes i tots els catalanets del món, els que més m’heu agradat sou vosaltres. Teniu una Catescola molt bonica i he vist que us ho passeu molt bé. Per això vull ser la vostra mascota.
Vindré el dia 1 de setembre al Familienzentrum de Mehringdamm i ens coneixerem. Però sóc una mica vergonyosa i potser m’amagaré. Hi ha una cançó que sempre em fa sortir dels meus amagatalls. M’han dit que el primer dia de la Catescola us l’ensenyaran. Quan la senti, sortiré del meu amagatall.
A partir de llavors, passaré tot el curs amb vosaltres, us explicaré històries, cantarem i riurem molt! Tinc moltes ganes que arribi el setembre per conèixer-vos. Que acabeu de passar un bon estiu i fins ben aviat!

Queta

Share This