Ja s’aproxima Sant Jordi i aquest any s’ajunta amb les festes de Pasqua, així que ens queda molt de temps per fer treballs manuals a casa! Us presentem una manera fàcil de fer punts de llibre per a nens de totes les edats.

Fa un parell d’anys mentre passàvem Sant Jordi a Catalunya, vam descobrir una manera de fer punts de llibre súper divertit: tallant la punta d’una carxofa i fent-la servir de segell. Vaig pensar “quina idea tan divertida, ràpida i econòmica de fer punts de segell!” i vaig pensar a compartir-ho amb vosaltres. Em vaig posar a la caça de la carxofa a Berlín en ple Abril. Que il·lusa…! Primer vaig pensar que serien cares, però la solució seria comprar-ne una a 2€ i després treure la pintura i menjar-me-la! Però no vaig arribar ni a això. Després de recórrer mig Neukölln, no vaig haver trobat carxofes fresques, això que vaig haver de fer servir la imaginació i el producte nacional alemany: la patata.

Us explico amb fotos i algunes paraules com fer els vostres segells de patata amb forma de rosa. Surten molt bonics! Recordeu, que els segells de patata l’endemà ja no serveixen! Per aquells que tinguin fills amb poca concentració per treballs manuals, us recomano que prepareu les cartolines i la patata abans que ells vinguin a jugar, si no quan acabeu amb la preparació, ja s’hauran cansat i no voldran fer els punts! En canvi, si arriben i tot està preparat, es posaran a segellar com a bojos.

Necessitareu el següent de material: cartolines de colors per a fer els punts, pintura, un plat pel color, un pinzell, una patata petita i rodona, un ganivet per tallar la patata, unes tisores per tallar les cartolines i un drap per a netejar-vos les mans.

Passos:

1. Tallar les cartolines a mida de punt de llibre. Jo diria que són uns 6,5 cm. Assegura’t que la teva patata petita hi cap.

2. Tallar la patata per la meitat i eixugar la part de dins.

3. Dibuixar un garbuix a la patata. Els llapis d’aquarel·la dels vostres fills són la millor opció.

4. Amb un ganivet, tisores, qualsevol cosa amb punta, esculpir (si es pot considerar esculpir) les línies que heu dibuixat. Assegura’t que hi ha relleu, més o menys de 0,5-1 cm.

5. Eixugar la patata una altra vegada i aplicar una capa de pintura.

6. Posar a sobre del punt de llibre. No rotar! Tan sols com si fos un segell.

7. Repetir tantes vegades com es vulgui i deixar eixugar.

Podeu afegir amb un llapis de color o amb pintura el tall i fulles i escriure Sant Jordi. Gaudiu i ja ens direu que tal ha sortit!

Recordeu que tenim una secció de recursos en català per als vostres fills. Des de plàstica a llistes de música, dibuixos animats i receptes de cuina.

Share This