A vegades si no ens adaptem als ingredients que trobem a l’estranger, no hi ha manera d’aconseguir menjar res del que ens agrada tant de la nostra estimada terra. No és el mateix que el que mengem a casa, però es pot assemblar. Hem trobat una manera de fer una recepta de coca de llardons sense llardons però… amb llard! 

Els alemanys estimen tant la carn (i greix) de porc com nosaltres, però els llardons encara no els han descobert… per això haurem de fer servir llard, el que ells en diuen Schmalz.

Com que aquí ningú te temps per fer coca de llardons de dues hores, hem trobat una sol·lució per a pares i mares de nens petits per fer en 15 minuts més els 15 de forn. En un tres i no res us podeu omplir la panxa d’una mica de Carnestoltes català. I prepareu-vos, per que és una verdadera BOMBA de sabor… i greix (delicós, que quedi clar!).

 

Recepta fàcil de coca de llardons a l’estil alemany

Ingredients

 • 1 làmina de pasta de full
 • 80 g de llard (el podeu trobar a qualsevol bio company o similar)
  •  80 g de sucre (equivalent a 6.5 cullarades de sucre) Si no voleu que els nens tinguin un “Zuckerschock” ho subsituiu per Xylit (Birkenzucker) que podeu trobar a qualsevol tenda Bio o al DM com a Xucker)
 • 2 bossetes de pinyons (al Lidl les trobeu a bon preu)
 • 1 ou
 • 1 cullareta de sal

Materials

 • 3 Bols
 • 1 Rotllo d’amassar
 • Paper de forn
 • Pinzell de cuina
 • Cullera i forquilla

Passos

 • Preescalfem el forn a 190 ºC
 • Agafem la pasta de full i l’obrim. Amb un rotllo aplanem la massa. Us recomano que la passeu a un paper de forn més gran. La podem estirar fins que quedi ben fina i també ens quedarà més gran de superfície.
 • Dividim la massa en 3 parts iguals però sense tallar, tan sols marquem la massa. Això ens servirà per fer capes i que quedi una forma rectangular.

 

 • En un bol, mesclem el llard amb els 80 gr de sucre i la cullereta de sal (sense fer muntanyeta a la cullera). Reserveu 1/3 per a mesclar amb els pinyons per a la part de dalt de tot.
 • En la franja central de la massa, escampem la mescla de llard i sucre. Dobleguem un dels dos costats per sobre, tornem a escampar la mescla i repetim amb l’altre costat. Amb una forquilla marquem les voreres perquè no surti el llard.
 • Escampem la mescla amb pinyons per sobre i dobleguem els costats cap amunt.
 • Batim l’ou i pintem per sobre.
 • Al forn a 190 ºC durant 25 minuts o fins que estigui daurada.
 • Deixem refredar uns 30-60 min (o 10 minuts al balcó a -5C, jaja)
 • A la panxa 🙂 

 

Bon profit!

Share This