Quan és temps de collir castanyes… toca fer panellets! En aquest post us explicarem com fer panellets per a nens. A part de la versió tradicional, compartim amb vosaltres una altra amb poc o cap sucre, ben dolços i amb un parell de trucs perquè us surtin ben bons!

No  si us passa a vosaltres, però cada vegada que vull fer panellets i llegeixo la recepta tradicional, m’espanto en veure la quantitat de sucre que porta. I els nens quan mengen panellets, no en mengen un, sinó molts, i ja sabeu això el que vol dir…! Aquest any m’he posat a fer experiments per a trobar una manera de fer panellets que quedin molt bons sense tenir un “subidón” de sucre.

El truc és el següent: en comptes de fer servir patata, faig servir moniato, que és més dolç. A més a més, hi afegirem sucre de bedoll, també anomenat xylit per fer-los més dolços. Jo personalment compro tots els ingredients al LIDL, que sé que els tenen tots, menys el xylit que el compro a DM i em dura molt de temps. El faig servir per a cuinar dolços i fins i tot per a fer la salsa de tomàquet una mica més dolça.

Recepta de panellets sense sucre

Massapà

 • 250 gr. de moniato (1 gran)
 • 100 gr. de patata (1 petita)
 • 600 gr. de farina d’ametlla (al LIDL trobeu bosses de 200 gr. a bon preu)
 • 3 cullerades de sucre de bedoll (Birkenzucker o Xylit, el trobeu al DM com a Xucker o a qualsevol tenda bio). També podeu posar sucre normal, però llavors ja no te la mateixa gràcia! Podeu provar la massa, si us sembla que necessita més “sucre”, en poseu més.
 • 1 polsim de sal
 • 1 pell de llimona ratllada

Decoració

 • 200 gr. de pinyons
 • 200 gr. d’ametlla picada
 • 1 bossa de coco ratllat
 • 2 ous

En les meves proves vaig intentar fer els de xocolata amb xocolata pura en pols, i la veritat, no us ho recomano! No van quedar gens bons. Així que si els voleu fer de xocolata, els haureu de fer amb alguna que tingui sucre, tipus Nesquick.

Recepta de panellets tradicional

Massapà

 • 150 gr. de patata (1 mitjana)
 • 500 gr. de farina d’ametlla
 • 400 gr. de sucre
 • 1 pell de
 • llimona ratllada

Decoració

 • 200 gr. de pinyons
 • 200 gr. d’ametlla picada
 • 1 bossa de coco ratllat
 • Nesquick o similar
 • 2 ous

Passos (el dia abans)

Tant per als panellets amb o sense sucre, els passos al l’endemà són els mateixos:

 1. Poseu un ou batut en un bol i hi mescleu els pinyons. Ho tapeu amb film transparent i a la nevera. Feu el mateix amb les ametlles en un altre bol. Això farà que siguin molt més fàcils d’enganxar al l’endemà!
 2. Bullir la patata i/o el moniato fins que quedin tous. Això són uns 20 minuts.
 3. Remoure la pell i xafar en un bol la patata i/o el moniato fins que quedi una pasta.
 4. Ratllar una pell de llimona. Sembla que la pell de la llimona té molts pesticides, així que us la recomano biològica.
 5. Afegir el sucre (sigui normal i de bedoll) i l’ametlla ratllada i mesclar-ho tot bé.
 6. Posar la massa en un bol tapada amb film transparent i a la nevera.

Passos (el dia de fer els panellets

 1. Treu les mescles de la nevera i prepara una taula amb una safata de forn amb paper de forn. 
 2. No t’oblidis del davantal per als nens 🙂 
 3. Primer jo generalment faig les boletes i després les passo per la mescla de pinyons o d’ametla. La de coco i/o xocolata les poso en un bol separat.
 4. Amb aquesta recepta no els has de pintar amb ou, perquè ja està barrejat!
 5. Preescalfa el forn a 180ºC i forneja’ls durant 10-12 minuts.
 6. Deixa’ls refredar i a menjar!

Bon profit! 

Share This